Bu Benim Yasim Bu Benim Burcum __HOT__
Uzun yıllar önce yaşadığım trafik kazası sonucu bir süre hastanede tedavi görmüştüm. Bu süreçten sonra bir türlü toparlayamadım sürekli aklıma kaza ile ilgili görüntüler sesler geliyordu. Kendimi suçladığım zamanlar oluyordu ve elimden başka ne gelirdi düşüncesi dönüp duruyordu. İnternetten yaptığım araştırmalara göre bu gibi travmatik olaylarda Emdr terapisinin etkili olduğunu öğrendim. Bu konuda araştırmalarım sonucu Burcu Hanıma ulaştım. Kendisi de Emdr kullandığı için yaşadığım kaza anısı üzerine Emdr tekniğiyle çalıştık. Bu yoğun rahatsızlığım sebebiyle terapi planlamamızı öncelikle spesifik kaza anısını çalışmak olarak belirledik. Çift yönlü titreşim uyarımı ile ilerledik. Sürecin sonunda rahatlıkla diyebilirim ki benim için her şeyin çaresi var. Hiç kurtulamayacağımı düşünüyordum ama kaza anısının bende yarattığı olumsuz duygulardan kurtuldum. Benim için artık geçmişteki anılarım arasında yerini aldı. Şimdi dönüp baktığımda kaza anısında beni rahatsız eden bir şey kalmadı. Çok teşekkürler.
Bu Benim Yasim Bu Benim Burcum
Panik atak sorunumla başvurdum. Birçok şey denememe rağmen hiçbirinden fayda görememiştim. Burcu Hanıma da bu sebeple başvurdum. Bu süreçte benim en fayda göreceğim yöntemin Emdr olduğundan bahsetti. Emdr yönteminin çift taraflı uyarımla gerçekleşen panik ataklarda etkinliği kanıtlanmış bir yöntem olduğunu söyledi. Burcu Hanımın yönlendirmesi sonucu Emdr yöntemini denemeye karar verdim. Bu süreçte beni çok motive etti. Önce yaşadığım anıları uzun uzun konuştuk, hiç hatırlamadığım çocukluk anılarıma kadar konuştuk. İyi bir değerlendirme sürecinden sonra teknikle devam ettik. Çalışmalarımızın sonucunu çok geçmeden almaya başladım. Ataklarım artık beni rahatsız etmemeye başladı. Şu an artık ani gelen ataklarım yok. Çok geçmeden bu sorunumdan kurtulduğum için hayat kalitem arttı. Bana en önemli katkısı artık kendimi daha iyi tanıyorum. Yardımlarınız için teşekkürler.
İkinci kez üniversite sınavına hazırlandığım dönemde sınavın yaklaşmasıyla kaygı sorunları yaşamaya başladım. Kaygım arttıkça başarımda düşmeye başladı. Ailemin de desteğiyle Burcu Hanıma başvurdum. Sınava az zaman kaldığı için iyi planlamayla, Emdr terapisiyle kaygılarım üzerine çalıştık. Bu süreçte yaklaşımı ve yaptığı seans içi çalışmalarla aslında neyden kaygılandığımı fark ettim, bu düşüncem ve inançlarım üzerine seansları planladı ve çalışmaları gerçekleştirdik. Az zamanda etkili bir süreç geçirdik. Şimdi kaygımla barıştım ve olması gereken düzeye geldi ve en önemlisi benim için sınavda kaygılanırsam süreci yönetebileceğimi biliyorum. Bu süreçte güler yüzü ve empatik yaklaşımı bana çok iyi geldi. Iyi ki tanımışım.
Iş hayatına başladığımdan beri otoriteyle yaşadığım sorunlar bitmek bilmedi. Bu durum hem benim işe devamımı hem de iş başvurularında sorun yaşamama sebep oluyordu. Bu sorunumla ilgili yardım aldım ama kesin bir ilerleme kat edemedim bir yerlerde bir şeyin eksik kaldığını düşünüyordum. Bu arayış sürecinde Burcu Hanıma başvurdum. Kendisi Emdr yöntemiyle çalıştığından bahsetti ve çocukluk anıların şimdiki hayatımıza olan etkilerinin böyle yansımaları olabileceğini söyledi. Anılarım üzerine uzun uzun konuştuk. Konuştukça hatırladığım anılar beni şaşırttı. Emdr yöntemiyle çalıştıkça baba figürüyle problemim olduğu ortaya çıktı ve Emdr yöntemiyle işlemleme yaptıkça her şey yerine oturdu diyebilirim. Hayatıma bu kadar etki etmesine inanamıyorum. Şimdi artık daha güçlü olduğumu hissediyorum. Burcu Hanım son derece kibar ve saygılı birisi iyi ki bu süreci kendisiyle tamamlamışım. Kendisiyle tanıştığım için çok memnunum.
Babamı çok ani kalp krizi sebebiyle kaybettik. Yas süreci olarak belirtilen süreç geçmesine rağmen geceleri uyku sorunları yaşamaya devam ediyordum ve aklımda bir sürü görüntü geziyordu. Bu sebeple yardım almaya karar verdim ve Burcu Hanıma başvurdum. Bu süreci detaylıca değerlendirdi ve her ayrıntısını dikkatlice dinledi. Emdr tekniğini kullandığını söyledi. Benimle aynı sorunu yaşayan kişilerin çok faydalandığından bahsetti. Burcu Hanımın detaylı anlatımı ve araştırmalar yaptıkça bende bu yöntemle ilerlemeye inancım arttı. Öncelikle bu yaşadığım kayıp üzerinden çalıştık. O kaybettiğimiz gece yaşanan olaylar, babamı o hastanede gördüğüm an benim için tekrar tekrar yaşanan sahneler olmuştu oradan çıkamıyordum. Emdr yöntemi sayesinde bu anıları çalıştık. Hala hayret içindeyim bu hayatımı zorlaştıran anılar benim için daha doğru yerlere gitti diyebilirim. Artık babamın yasını tutabiliyorum. Bu süreci daha iyi yönetebiliyorum. İlerleyen süreçlerde Burcu Hanımla seanslara devam etmek istedim ve başarısızlık inancım üzerine çalışmaya devam ettik. Anlayışlı kibar ve duyarlı yaklaşımından dolayı çok memnun kaldım. Teşekkür ederim.
Çocukken okuldan gelirken tek başıma asansörde kaldığım ve uzun süre kimseye kurtarmadığı, kimseye ulaşamadığım için çok korkmuştum. O günden beri asansör korkum vardı. O zamandan beri asansöre binmeye çekinirim. İlerleyen yaşım sebebiyle artık bu durum benim için çok zorlayıcı olmaya başladı. Asansör fobisi sebebiyle Burcu Hanıma başvurdum. Yıllar boyunca devam eden sorunum artık benim için umutsuz gözüküyordu ne yapılır bilmiyordum. Burcu Hanım bana detaylıca her şeyi anlattı. Sürecin tüm bilgisini sabırla benimle paylaştı. Çocukluk anım üzerine konuştuk ve beni etkileyen birçok anı üzerine sohbetlerimiz oldu. Süreçte beni çok destekledi yoksa bu kadar yıllık korkumun üstesinden gelmekte zorlanırdım. Göz hareketleriyle duyarsızlaştırma ve yeniden işleme Emdr tekniklerini kullandı. Özellikle seansta rahatlama çalışmaları bana çok iyi geldi diyebilirim. Çünkü yaşadığım kaygı ve korkuyla nasıl başa çıkacağımı ve kendimi nasıl sakinleştireceğim hakkında detaylı ve uygulamalı çalışmaları olmasa cesaret edemezdim. Artık rahatça asansöre binebiliyorum. Hem de bilmediğim yerlerdeki asansörleri de rahatça kullanabiliyorum bu hayatımı çok kolaylaştırdı. Hayatımın kontrolünün bende olduğunu hissediyorum. İyi ki Burcu Hanımla karşılaşmışız, keşke daha öncesinde başvursaydım diyorum. Her şey için teşekkürler, sevgiler.
Pandemi dönemiyle artan temizlik takıntım artık benim için kontrol edilemez ve zorlayıcı bir hal almaya başlamıştı. Temizlik takıntım beni evin dışına çıkamaz hale getirdi. Eşimin desteği ve araştırması sonucu Burcu Hanımdan randevu aldık. İlk seansa gitmek bile bana çok zor gelmişti. Gittiğimde Optimum Psikoloji olarak düzenli ve temiz bir ortam olması ve herkesin titiz davranması beni rahatlattı. Diğer seanslara giderken daha rahat hissettim. Burcu Hanımla Emdr tekniğiyle çalışmalarını ve Emdr ne olduğunu anlattı. Öncesinde nasıl olacağına şüphelerim vardı ama ilerleyen seanslarda değişimi görünce bende şaşırdım. Çalıştıkça birçok şey kendiliğinden yerine oturdu. Beni rahatsız eden birçok düşünceden kurtuldum. Artık daha iyi değerlendirebiliyor ve düşüncelerimi değerlendirebiliyorum. Seanslar bana yeni bakış açısı kazandırdı. Her şey için teşekkürler.
Öfke kontrol problemi yaşıyordum. İçimdeki bu öfke hiç bitmiyordu ve artık benim hem ailevi hem de iş hayatımda yaşadığım sorunlar sebebiyle yardım almaya karar verdim. Burcu Hanıma bu süreçte ulaştım. Yaşadığım bu sorunları anlattım, sorularıyla beni düşünmeye üstünü kapattığım birçok şeyle yüzleşmemi sağladı. Seanslar ilerledikçe artık bende sorunların neler olduğunu daha iyi görüyor ve anlıyordum. Birlikte öfkemin altında yatan inançları sorguladık bu inancımın beslendiği anılara gittik. Bunları fark etmek bile benim için çok faydalı oldu. Emdr tekniği ile devam eden seanslarımız bu anıların benim için duygusal yükünü hafifletti artık beni rahatsız eden o anılarla aramda uzak yollar vardı. Süreç bu şekilde tekrarladı. Bu kadar etkili bir teknikle çalışmaktan çok faydalandım. Artık öfkeli değil kendimin farkında hayatıma devam ediyorum. Sakin ve her zaman güler yüzlü yaklaşımı için teşekkürler.
Sunum yaparken çok heyecanlanıyor ve konuşmakta zorlanıyordum. Bunu iş görüşmelerinde de yaşamaya başlayınca iş bulmakta zorlandım ve öncelikle bu sorunumu çözmek istedim. Bu sebeple burcu hanıma başvurdum. Bana performans kaygısı yaşadığımı birçok kişinin bu sebeple başvuruda bulunduğunu söyledi. Beni rahatlattı. Bu yaşadıklarım üzerine konuştuk özellikle hangi alanlar olduğundan bahsettim, aslında fark etmediğim aklımdan geçen olumsuz inançlarım olduğunu anlamak benim için ilk adımdı. İlerleyen süreçte kendimle ilgili yeni pencereler açmamı sağladı. Bu yaşadığım performans kaygısı başarısızlık inancı üzerine Emdr yöntemiyle çalışmanın en faydalanacağım yöntem olduğunu anlattı ve karar vermem için bana bıraktı. Seansların nasıl ilerleyeceğini benimle iş birliğinde karar vermemizden memnun kaldım. İş birliği içinde Emdr teknikleriyle süreci ilerlettik. Süreci birçok ev çalışmasıyla destekledi ve benim evde kullanacağım güzel yöntemler uygulayarak öğretti. Bu benim için çok faydalı oldu. Her gün kullandığım etkili yöntemlerim var. Artık daha güçlü olduğumu hissediyorum. Çok memnun kaldım.
Küçük yaşlarda yaşadığım taciz olayı ilerleyen yaşıma rağmen atlatamadığım bir sorundu. Bu ilişkilerimde güvenli bağlanma kurmamda engel oluşturuyordu. Sevdiğim ve yakınlık hissettiğim kişilerle de güven sorunu yaşıyordum. Bu alanda Emdr tekniğinin faydalı olduğunu duydum ve bu konuda Burcu Hanımdan yardım almak istedim. Kendisiyle bu sorunum hakkında konuşurken hiç rahatsız hissetmedim. Daha sonra Emdr yönteminden fayda göreceğimi anlattı ve karşılıklı hem fikir olup sürece başladık. Bu süreçte Emdr tekniği göz hareketlerini kullanarak süreci devam ettirdik. Küçük yaşlarda yaşanan olay olmasına rağmen üzerinde çalıştıkça yeni ayrıntılar hatırladım. Süreci tekrar yazıp uygun yere kaldırdım diyebilirim. Artık benim için uzaklarda kaldığını söyleyebilirim. Artık ilişkilerimde daha güvenli ve kendimi iyi ifade edebiliyorum. Benim için mucize gibi. Çok şey öğrendiğim bir süreç oldu. Empatik ve yardımsever yaklaşımı için de ayrıca teşekkür ederim. 041b061a72